Jak usunąć całą zawartość i ustawienia na iPhonie (w zestawie iPhone 12/11 / X / 8)

„Prowadzę warsztat naprawy iPhone'a. Ostatnio wielu naszych klientów przychodzi do mojego sklepu i chce, żebym pomogła im w usunięciu całej zawartości i ustawień z iPhone'a. Próbuję kilku sposobów, ale nie działają. Czy istnieje bezpieczny sposób trwale usunąć wszystkie dane z iPhone'a? ” - Gina
„Chcę sprzedawać mój stary iPhone 4S na eBayu, więc przygotowuję się do usunięcia wszystkiego na tym starym iPhone 4S, w tym ustawień iPhone'a. Ale słyszę, że jakieś oprogramowanie do odzyskiwania może odzyskać usunięte zdjęcia, wiadomości tekstowe, notatki itp. Naprawdę nie wiem, jak usunąć całą zawartość i ustawienia na iPhonie przed sprzedażą? ” - Raid

Jak usunąć całą zawartość i ustawienia na iPhonie? W prawdziwym życiu niektórzy z was mogą spotkać takie same sytuacje jak Gina i Raid. Niezależnie od tego, czy chcesz sprzedać swojego starego iPhone'a, czy po prostu chcesz usunąć prywatne informacje, takie jak kontakty, zdjęcia, wiadomości tekstowe itp., Musisz je całkowicie usunąć. Jednak usunięcie iPhone'a jednym kliknięciem nie wystarczy. Jesteś zdolny do odzyskać usunięte zdjęcia z albumu „Ostatnio usunięte” na iPhonie. Nawet jeśli ty przywróć iPhone'a do ustawień fabrycznych, nadal możesz odzyskać usunięte zdjęcia, wiadomości, muzykę itp. za pomocą niektórych narzędzi do odzyskiwania iPhone'a. Takie sytuacje bardzo Cię mylą. Tak więc, aby chronić swoją prywatność, potrzebujesz bezpiecznego sposobu bezpiecznego usunięcia wszystkich danych i ustawień iPhone'a.

Wyczyść wszystkie dane i ustawienia

Część 1. Bezpośrednio usuń całą zawartość i ustawienia na iPhonie

Typowy sposób usuwania wszystkich treści i ustawień można wykonać bezpośrednio z telefonu iPhone.

Krok 1:
Przejdź do Ustawienia> Ogólne> Resetuj.
Krok 2:
Wybierz opcję Wymaż całą zawartość i ustawienia. Naciśnij przycisk dwa razy, aby potwierdzić.
Krok 3:
Usuń całą zawartość i ustawienia z iPhone'a.
Wymaż całą zawartość i ustawienia na iPhonie

Proces resetowania zajmie dużo czasu, więc bądź cierpliwy. Po wykonaniu polecenia „Wymaż całą zawartość i ustawienia” iPhone zrestartuje się, lepiej sprawdź, czy iDevices działa poprawnie, czy nie.

Krok usunięcia całej zawartości i ustawień nie jest wystarczający do usunięcia danych, usunięte dane nadal pozostają na urządzeniu i można je łatwo odzyskać za pomocą niektórych narzędzi do odzyskiwania. W takim przypadku możesz przeczytać część. 2 i znajdź jedno sprawdzone oprogramowanie iPhone Data Eraser.

Część 2. Trwale usuń całą zawartość i ustawienia na iPhonie (wysoce zalecane)

Ponieważ usunięcie z iPhone'a nie jest wystarczająco bezpieczne, aby chronić Twoją prywatność, pokażemy Ci bezpieczny sposób całkowitego usunięcia całej zawartości i ustawień z iPhone'a. Możesz pobrać i zainstalować Aiseesoft FoneEraser, najlepsze narzędzie iPhone Data Eraser. Program dołoży wszelkich starań, aby usunąć całą zawartość i ustawienia na iPhonie. Kroki są następujące:

Krok 1: Uruchom ten program na swoim komputerze
Bezpłatne pobieranie, instalowanie i uruchamianie FoneEraser na swoim komputerze. Podłącz iPhone'a do komputera za pomocą kabla USB. Poczekaj kilka sekund, ten program automatycznie wykryje Twój iPhone.
Podłącz urządzenie do komputera
Krok 2: Wybierz poziom kasowania
Istnieją trzy poziomy wymazywania (niski, średni i wysoki), aby usunąć dane i ustawienia iPhone'a zgodnie z osobistymi potrzebami.
Różne poziomy wymazywania
Krok 3: Zacznij wymazywać
Po wybraniu poziomu kasowania można kliknąć przycisk „Start” i wprowadzić „0000”, aby potwierdzić kasowanie. Następnie kliknij przycisk „Wymaż”, aby usunąć całą zawartość i ustawienia z iPhone'a.
Potwierdź usunięcie wszystkich danych

Ta metoda spowoduje trwałe usunięcie całej zawartości i ustawień z iPhone'a, więc lepiej z powrotem iPhone'a w razie czego. Po skasowaniu całej zawartości i ustawień iPhone'a iPhone zostanie przywrócony do ustawień fabrycznych. I musisz aktywować iPhone'a, aby móc go więcej używać.

Nie możesz nie trafić:

Aiseesoft FoneEraser to jedna z najlepszych kasowników danych iPhone'a. Po zastosowaniu tego programu w celu usunięcia całej zawartości i ustawień z iPhone'a należy zwrócić uwagę na następujące punkty.

1. Ten program jest w pełni kompatybilny z iPhone 12/11 / X / 8/7 / SE / 6s Plus / 6s / 6 plus / 6 / 5s / 5c / 5 / 4S / 4 / 3GS. Ale jeśli Twój iPhone działa w systemie iOS 7 lub nowszym, musisz na nim zaznaczyć kartę „Zaufanie”, aby pomyślnie kontynuować kolejne kroki.

2. To oprogramowanie umożliwia usunięcie całej zawartości i ustawień na więcej niż jednym urządzeniu.

3. Jednoczesne usunięcie wszystkich danych i ustawień. Dlatego zdecydowanie zalecamy wykonanie kopii zapasowej danych iPhone'a przed ich usunięciem.

Część 3. Często zadawane pytania dotyczące usuwania całej zawartości i ustawień z iPhone'a

Czy mogę usunąć dane ze skradzionego iPhone'a?

Oczywiście, że możesz. Po pierwsze, należy przejść do iCloud w dowolnej przeglądarce i wprowadzić swój identyfikator i hasło, aby się zalogować. Następnie kliknij przycisk Znajdź iPhone'a i znajdź swoje urządzenie ze wszystkich urządzeń. Następnie kliknij przycisk Wymaż iPhone'a i ponownie kliknij Wymaż w wyskakujących okienkach, aby potwierdzić. Wreszcie dane zostaną usunięte ze skradzionego iPhone'a w ciągu kilku minut.

Czy mogę wymazać zablokowany iPhone?

Tak. Możesz również łatwo wymazać zablokowany iPhone za pomocą FoneEraser. Po pierwsze, możesz wyczyścić hasło i odblokuj iPhone'a, a następnie bezpośrednio usuń zablokowany iPhone za pomocą zalecanego FoneEraser.

Czy wymazanie iPhone'a wymazuje wszystko?

Tak. Usunięcie danych z iPhone'a trwale usunie wszystkie pliki, kontakty i dane z pamięci iPhone'a.

Wnioski

Co sądzisz o tym poście?

Doskonały

Ocena: 4.7 / 5 (na podstawie głosów 225)Śledź nas na

Ikona DisqusZostaw swój komentarz i dołącz do naszej dyskusji

Usuń dane iPhone'a

1.1 Odinstaluj aplikacje z iPhone'a 1.2 Usuń filmy z iPhone'a 1.3 Usuń zawartość z iPhone'a 1.4 Usuń dane z iPhone'a 1.5 Usuń zdjęcia z iPada 1.6 Usuń kontakty na iPhonie 1.7 Usuń utwory z iPhone'a
FoneEraser pudełko

Najpotężniejsze narzędzie w historii, pozwalające użytkownikom na trwałe i dokładne usunięcie całej zawartości iPhone'a, takiej jak kontakty, wiadomości, zdjęcia, filmy, notatki itp. Oraz ustawienia.

Powrót do góry