2 sposoby blokowania i dezaktywacji wiadomości na Facebooku

Września 23, 2019Louisa Biała

Jeśli jesteś miłośnikiem Facebooka, możesz pokochać dzielenie się swoim życiem codziennym, osobistymi opiniami itp. Na Facebooku, możesz lubić rozmawiać z przyjaciółmi za pomocą Facebook Messenger. Bez względu na to, co robisz, Facebook wzbogaca Twoje życie. Ale nadal występują problemy, szczególnie gdy Facebook zmienił swoją politykę prywatności. Dzięki temu wysyłanie wiadomości do dowolnej osoby jest łatwiejsze niż wcześniej. Tak niepokojąco!

W przeszłości Facebook miał funkcję wyłączania „Wiadomości”, ale teraz ta funkcja zniknęła. Tak wiele osób chce znaleźć sposób, aby zablokować i dezaktywować wiadomości Facebooka od kogoś. Tutaj pokażemy Ci 2 sposoby blokowania i dezaktywacji wiadomości na Facebooku, których nie chcesz otrzymywać i widzieć.

Blokuj wiadomości na Facebooku

Blokuj niechciane wiadomości z Facebooka przez „Filtrowanie ścisłe”

Jeśli chcesz zablokować i dezaktywować wiadomości na Facebooku, jednym ze sposobów jest wysłanie ich do folderu „Inne” przez „Filtrowanie ścisłe”. Ale w ten sposób nadal otrzymujesz niechciane wiadomości, ale nie pojawią się one w Twojej skrzynce odbiorczej.

Krok 1.
Wejdź na stronę Facebooka i zaloguj się na swoim koncie Facebook za pomocą przeglądarki.
Krok 2.
Znajdź ikonę „Prywatność” w prawym górnym rogu ekranu i kliknij „Kto może się ze mną skontaktować”> „Filtrowanie ścisłe” z rozwijanej listy.

„Ścisłe filtrowanie” pomaga blokować wiadomości od osób innych niż znajomi, pozwalając, aby wiadomości trafiały do ​​„Innych” zamiast do „Skrzynki odbiorczej”.

Jeśli „Filtrowanie ścisłe” dezaktywuje tak wiele wiadomości na Facebooku, możesz wypróbować „Filtrowanie podstawowe”, aby wysłać większość wiadomości do skrzynki odbiorczej.

Krok 3.
Jeśli chcesz w ten sposób blokować wiadomości od znajomych, po prostu ich zaprzyjaźnij. I musisz usunąć wszystkie poprzednie wiadomości ze znajomymi.
Ścisłe Fliterowanie

Blokuj i dezaktywuj wiadomości na Facebooku, blokując osobę

Jeśli uważasz, że „ścisłe filtrowanie” nie spełni Twoich wymagań i nigdy nie chcesz odbierać wiadomości od kogoś, nawet jeśli znajduje się w folderze „Inne”. Lub myślisz, że nie możesz pozwolić swoim kochankom, przyjaciołom znaleźć wiadomości na zawsze, może powinieneś spróbować kogoś zablokować.

W ten sposób ludzie nie mogą wysyłać Ci wiadomości z Facebooka, nie widzi Twojego profilu, nawet może dodać Cię jako znajomego. Ale nie możesz ich jednocześnie blokować. Wykonaj kolejne kroki, aby zablokować i dezaktywować wiadomości na Facebooku, blokując kogoś.

Krok 1.
Najpierw znajdź profil tej osoby. Możesz użyć "Szukaj„funkcja.
Krok 2.
Zablokuj osobę, którą chcesz dezaktywować lub zablokuj jej / jej wiadomości.

Otwórz jego profil, znajdź trzybotowy przycisk obok przycisku „Wiadomość”, kliknij „Blokuj” z rozwijanej listy. Do tej pory on / ona nie może wysłać Ci wiadomości na Facebooku, nie możesz również wysłać mu / jej.

Blokowanie wiadomości SMS w skrzynce odbiorczej

Jeśli chcesz kogoś odblokować, po prostu wybierz „Ustawienia”> „Blokowanie”, a zobaczysz osoby, które zostały zablokowane. Możesz dotknąć „Odblokuj”, aby je odblokować. Ale jednocześnie Facebook pozwoli ci wysłać zaproszenie do znajomych.

Zablokuj wszystkie wiadomości na Facebooku

Jeśli nie chcesz otrzymywać wiadomości z Facebooka lub inne wiadomości od kogokolwiek, to powinieneś przeczytać tę część, aby zablokować wszystkie wiadomości lub rozmowy od kogokolwiek na Facebooku.

Krok 1.
Otwórz przeglądarkę internetową Facebook i zaloguj się do konta Facebook, a następnie kliknij „Czat” u dołu strony, aby kliknąć ikonę ustawień i wybierz „Ustawienia zaawansowane ...”.
Ustawienia zaawansowane
Krok 2.
Zaznacz opcję „Wyłącz czat dla wszystkich kontaktów” w opcjach, aby zatrzymać odbieranie wiadomości od kogokolwiek na Facebooku. I kliknij „Zapisz”, aby zapisać wprowadzone zmiany.
Zablokuj wszystkie wiadomości

Możesz także blokować wszystkie wiadomości z wyjątkiem niektórych kontaktów lub łatwo dezaktywować wiadomości Facebook tylko dla niektórych kontaktów w opcjach.

W tym artykule wiesz, jak dezaktywować i blokować wiadomości na Facebooku, jeśli chcesz, możesz to zrobić. A nawet możesz dezaktywować swoje konto na Facebooku, jeśli naprawdę nie masz wyboru. Ale dlaczego nie dać komuś okazji?

Co sądzisz o tym poście?

Doskonały

Ocena: 4.9 / 5 (na podstawie głosów 175)Śledź nas na

Ikona DisqusZostaw swój komentarz i dołącz do naszej dyskusji

Blokuj wiadomości / połączenia

1. Zablokuj brak identyfikatora dzwoniącego na telefonie iPhone 2. Odzyskaj zablokowane wiadomości na telefonie iPhone 3. Zadzwoń do kogoś z zablokowanego numeru 4. Jak się dowiedzieć, czy ktoś zablokował mnie na kik 5. Blokuj Odblokuj kogoś WhatsApp 6. Blokuj nieaktywne wiadomości na Facebooku
Odzyskiwanie danych iPhone pudełko

Najlepsze oprogramowanie do odzyskiwania danych iPhone'a, które pozwala użytkownikom bezpiecznie odzyskać utracone dane iPhone'a / iPada / iPoda z urządzenia iOS, kopii zapasowej iTunes / iCloud.

Powrót do góry