Jak usunąć konto FaceBook na iPhonie Tymczasowo lub na stałe

Październik 16, 2019Nicole Jones

Jeśli w końcu jesteś rozczarowany naruszeniem prywatności danych z Facebooka i chcesz trwale usunąć swoje konto Facebook na iPhonie lub jesteś doświadczony w mediach społecznościowych i chciałbyś na jakiś czas dezaktywować swoje konto Facebook, nie jest to trudne. Tutaj podzielimy się z Tobą, jak szybko usunąć konto Facebook na iPhonie tymczasowo lub na stałe. Zaleca się również usunięcie fragmentów danych z Facebooka po usunięciu konta i odinstalowaniu aplikacji.

Usuń konto FaceBook na iPhonie

Część 1. Jak tymczasowo dezaktywować konto Facebook na iPhonie

Jeśli chcesz tymczasowo pozbyć się Facebooka, możesz łatwo dezaktywować swoje konto Facebook na iPhonie, wykonując poniższe czynności. Za każdym razem, gdy chcesz wrócić, po prostu aktywuj konto, logując się ponownie na Facebooku.

Co się stanie, jeśli dezaktywujesz konto Facebook na iPhonie?

  • Ludzie nie widzą Twojej osi czasu ani cię szukają.
  • Niektóre informacje, takie jak wysłane wiadomości, mogą pozostać widoczne dla innych.
  • Nadal jesteś widoczny na liście znajomych swoich znajomych na Facebooku.
  • Możesz ponownie aktywować swoje konto Facebook, kiedy chcesz.

Możesz być zainteresowany tym, jak to zrobić wyszukiwać ludzi na Facebooku.

Kroki dezaktywacji konta Facebook na iPhonie

Krok 1.
Uruchom aplikację Facebook na swoim iPhonie.
Krok 2.
Stuknij w Dowiedz się więcej przycisk (trzy linie) w prawym dolnym rogu.
Krok 3.
Wybierz kolejno Ustawienia i prywatność> Ustawienia konta> Informacje osobiste> Ogólne> Zarządzaj kontem.
Konto
Krok 4.
Teraz wybierz Dezaktywować w opcji Konto.
Dezaktywować
Krok 5.
Zostaniesz poproszony o podanie hasła. Wprowadź hasło i dotknij Kontynuuj, aby potwierdzić chęć dezaktywacji konta Facebook na iPhonie.

Jeśli chcesz nadal korzystać z Facebooka Messenger, pozostaw go w trybie aktywności lub zaloguj się, kiedy dezaktywujesz swoje konto Facebook na iPhonie.

Część 2. Jak trwale usunąć konto Facebook na iPhonie

Jeśli zdecydowałeś się na trwałe usunąć konto Facebook na iPhonie, możesz łatwo usunąć je za pomocą prostej metody. Pamiętaj jednak, że ta czynność jest nieodwracalna, gdy konto na Facebooku zostanie trwale usunięte. Nie masz możliwości uzyskania dostępu do swojego konta i wszystkich danych, które wcześniej przesłałeś do Facebooka.

Co się stanie, jeśli twoje konto na Facebooku zostanie trwale usunięte?

  • Nie możesz już ponownie aktywować swojego konta na Facebooku.
  • Wszystkie Twoje profile, zdjęcia, filmy, posty i wszystko, co dodałeś, zostanie trwale usunięte.
  • Nie możesz już korzystać z Facebook Messenger.
  • Informacje wysłane do znajomych będą nadal dla nich widoczne, ponieważ kopie wysłanych wiadomości są zapisywane w skrzynkach odbiorczych znajomych.

Ponieważ utracisz dostęp do wszystkich danych na Facebooku dodanych po trwałym usunięciu konta Facebook, zaleca się wcześniejsze wykonanie kopii zapasowej ważnych wiadomości na Facebooku, zdjęć, filmów i innych. Możesz użyć FoneLab iOS Data Backup & Restore wykonać pracę. To najlepszy wybór, aby pomóc Ci w selektywnym tworzeniu kopii zapasowych i przywracaniu danych iPhone / iPad / iPod (obsługiwany iOS 14).

Sprawdź szczegółowe kroki poniżej, aby wykonać kopię zapasową ważnych danych na Facebooku.

Krok 1.
Pobierz i zainstaluj Aiseesoft FoneLab na swoim komputerze. Wybierz część iOS Data Backup & Restore.
Krok 2.
Wybierz opcję Kopia zapasowa danych iOS.
Kopia zapasowa i przywracanie danych w systemie iOS
Krok 3.
Podłącz telefon iPhone do komputera kablem USB i poczekaj, aż oprogramowanie wykryje urządzenie.
Podłącz urządzenie
Krok 4.
Po wykryciu iPhone'a kliknij przycisk Start i wybierz dane z Facebooka, dla których chcesz utworzyć kopię zapasową. Następnie kliknij Dalej wybierz folder, w którym chcesz zapisać pliki kopii zapasowej na komputerze i rozpocznij proces tworzenia kopii zapasowej.
Wybierz dane

Po utworzeniu kopii zapasowej ważnych danych na Facebooku możesz wykonać poniższe kroki, aby trwale usunąć konto Facebook na iPhonie.

Kroki, aby trwale usunąć konto Facebook na iPhonie

Krok 1.
Wejdź na stronę Facebooka i zaloguj się na swoje konto za pomocą Safari lub innej przeglądarki internetowej na iPhonie.
Krok 2.
Po pomyślnym zalogowaniu się odwiedź stronę https://www.facebook.com/help/delete_account w tej samej przeglądarce.
Krok 3.
Stuknij w Usuń moje konto. Postępuj zgodnie z instrukcjami, aby wprowadzić hasło do konta Facebook i wpisz Captcha. Na koniec kliknij OK, aby trwale usunąć swoje konto Facebook na iPhonie. Teraz twoje konto na Facebooku zostanie zaplanowane do usunięcia.

Pamiętaj, że nadal możesz anulować usunięcie w ciągu 30 dni, jeśli zmienisz zdanie. Po 30 dniach Twoje konto na Facebooku i wszystkie informacje zostaną trwale usunięte.

Usunięcie wszystkich opublikowanych przez Ciebie treści w serwisie Facebook może potrwać do 90 dni. Po usunięciu wszystkich informacji inne osoby korzystające z Facebooka nie będą miały dostępu do twoich informacji na Facebooku. Ale Facebook zachowa wszystkie informacje w magazynie kopii zapasowej na wypadek awarii, błędu oprogramowania lub innego zdarzenia utraty danych, lub z powodu problemów prawnych, naruszenia warunków lub działań zapobiegających szkodom.

Może być potrzebne: Jak usunąć Twitter or Co słychać Konto i dane na iPhonie

Część 3. Jak usunąć fragmenty danych Facebooka

Po trwałym usunięciu konta Facebook i odinstalowaniu tej aplikacji na iPhonie nadal będą fragmenty danych Facebooka, które pozostaną na twoim iPhonie, które zawierają twoje prywatne informacje. Co więcej, te niewidoczne fragmenty danych będą nadal pochłaniać przestrzeń dyskową. Obecnie na rynku dostępne są profesjonalne narzędzia do odzyskiwania danych odzyskać usunięte wiadomości z Facebooka. Dlatego lepiej dokładnie skasować fragmenty danych z Facebooka, jeśli chcesz chronić swoją prywatność i zwolnić pamięć iPhone'a. Aiseesoft FoneEraser to narzędzie do usuwania danych z iOS, które pomaga szybko i bezpiecznie usuwać takie fragmenty danych. To potężne narzędzie jest w stanie trwale i dokładnie usunąć treści i ustawienia iPhone'a. Dostępne są trzy poziomy usuwania, aby całkowicie usunąć prywatne dane w celu ochrony Twojej prywatności.

Kroki, aby trwale usunąć fragmenty danych z Facebooka

Po odinstalowaniu aplikacji Facebook z iPhone'a wykonaj poniższe czynności, aby jak najszybciej usunąć fragmenty danych Facebooka.

Krok 1.
Pobierz i zainstaluj Aiseesoft FoneEraser na swoim komputerze.
Krok 2.
Uruchom FoneEraser, podłącz iPhone'a do komputera kablem USB.
Wydarzenia te będziemy nazywać Connect.
Krok 3.
Po automatycznym wykryciu iPhone'a przez to narzędzie do wymazywania danych wybierz poziom wymazywania zgodnie z potrzebami.
poziom
Krok 4.
Po wybraniu poziomu wymazywania kliknij przycisk „Start”, aby trwale usunąć fragmenty danych Facebooka i inne niechciane dane, takie jak wiadomości e-mail, kontakty, wiadomości, zdjęcia i inne.
Kasowanie

Poczekaj chwilę, a wszystkie fragmenty danych z Facebooka zostaną trwale usunięte z iPhone'a.

Wnioski

W tym artykule powiedzieliśmy, jak tymczasowo dezaktywować konto Facebook lub trwale usunąć konto Facebook na iPhonie. Poznasz także różnicę między tymczasowym i trwałym usunięciem konta Facebook. Ponadto konieczne jest wykonanie kopii zapasowej ważnych danych z Facebooka przed trwałym usunięciem konta i usunięcie fragmentów danych z Facebooka po trwałym usunięciu konta na iPhonie.

Co sądzisz o tym poście?

Doskonały

Ocena: 4.9 / 5 (na podstawie głosów 106)Śledź nas na

Ikona DisqusZostaw swój komentarz i dołącz do naszej dyskusji

Kod błędu komputera Mac

1. Wyszukaj osoby na Facebooku 2. Facebook Cover Photos / Videos Maker 3. Odzyskaj usunięte wiadomości z Facebooka na iPhonie 4. Odzyskaj usunięte kontakty 5. Odzyskaj usunięte filmy z Facebooka 6. Odzyskaj usunięte zdjęcia z Facebooka 7. Użyj nowych notatek na Facebooku 8. Najlepszy rejestrator połączeń Facebook Messenger 9. Nagraj wideo czat na Facebooku
Odzyskiwanie danych iPhone pudełko

Najlepsze oprogramowanie do odzyskiwania danych iPhone'a, które pozwala użytkownikom bezpiecznie odzyskać utracone dane iPhone'a / iPada / iPoda z urządzenia iOS, kopii zapasowej iTunes / iCloud.

Powrót do góry