3 proste sposoby na wyłączenie lokalizacji w Life360

Life360 oferuje niezwykle wygodny sposób poznania aktualnej lokalizacji Twojej rodziny, przyjaciół i wszystkich innych osób, które chcesz śledzić. Ze względów bezpieczeństwa Life360 umożliwia rodzicom monitorowanie swoich dzieci lub starszych. Jednak sytuacja może wyglądać zupełnie inaczej, gdy jesteś śledzony. Z pewnością potrzebujesz prywatności i lubisz szukać sposobu na wyłączenie Life360 bez wiedzy rodziców.

Jak wyłączyć swoją lokalizację w Life360?? Ten post mówi, jak wyłączyć Life360 lub sfałszować swoją lokalizację w Life360. Jeśli chcesz zapobiec śledzeniu swojej prawdziwej lokalizacji, możesz skorzystać z 3 sprawdzonych metod poniżej.

Wyłącz swoją lokalizację Life360

Część 1. Włącz tryb samolotowy, aby wyłączyć swoją lokalizację w Life360

Czy Life360 działa, gdy telefon jest wyłączony?? Powinieneś wiedzieć, że po wyłączeniu telefonu nikt nie będzie mógł zobaczyć Twojego aktualnego adresu lokalizacji. Jednak członkowie Twoich kręgów nadal mogą uzyskać Twoją ostatnią znaną lokalizację. Jeśli więc chcesz, aby Life360 Cię nie śledziło, możesz wyłączyć telefon. Możesz także spróbować włączyć tryb samolotowy.

Aby włączyć tryb samolotowy na urządzeniu z systemem iOS, takim jak iPhone lub iPad, możesz otworzyć Centrum sterowania, a następnie po prostu dotknąć przycisku Tryb samolotowy. Jako użytkownik Androida możesz przesunąć palcem w dół z górnego ekranu, a następnie dotknąć przycisku Tryb samolotowy.

Włącz tryb samolotowy iPhone Android

Po włączeniu trybu samolotowego sieć i usługi GPS w urządzeniu zostaną rozłączone. W tym stanie Life360 nie zaktualizuje Twojej lokalizacji.

Część 2. Wyłącz GPS, aby wyłączyć swoją lokalizację w Life360

Aby zatrzymać udostępnianie lokalizacji w Life360, możesz także wyłączyć wszystkie usługi lokalizacyjne GPS. Niezależnie od tego, czy jesteś użytkownikiem systemu iOS, czy Android, możesz wyłączyć GPS, aby uniemożliwić aplikacji Life360 śledzenie miejsca, w którym się znajdujesz.

Wyłącz usługi lokalizacyjne na iPhonie i iPadzie

Idź do Ustawienia aplikację, a następnie przewiń w dół, aby znaleźć Polityka prywatności opcja. Wejdź do głównego interfejsu prywatności i wybierz pierwszy Usługi lokalizacyjne. Znajdź Usługi lokalizacyjne funkcji i przesuń suwak do pozycji wyłączonej.

Wyłącz usługi lokalizacyjne na iPhonie

Wyłącz usługi GPS na urządzeniu z Androidem

Aby wyłączyć wszystkie usługi GPS w telefonie z Androidem, należy również otworzyć Ustawienia aplikacja. Znaleźć Polityka prywatności sekcji i wprowadź ją. Następnie możesz wyłączyć Lokalizacja i uniemożliwić Life360 śledzenie Twojej bieżącej lokalizacji.

Wyłącz usługi lokalizacyjne w Androidzie

Część 3. Jak wyłączyć swoją lokalizację w Life360 bez wiedzy rodziców

Możesz łatwo wyłączyć swoją lokalizację w Life360 za pomocą pierwszych 2 metod. Możesz także zatrzymać udostępnianie lokalizacji w aplikacji lub z innych opcji lokalizacji. Jednak inni członkowie w Twoim kręgu będą wiedzieć, że wyłączyłeś swoje uprawnienia dotyczące lokalizacji. Jeśli wolisz sfałszować swoją lokalizację w Life360, możesz polegać na profesjonaliście DowolnyKoord aby ustawić wirtualną lokalizację dla swojego iPhone'a.

DowolnyKoord

Pliki do pobrania

AnyCoord - sfałszuj lokalizację swojego iPhone'a

  • Wyłącz swoją lokalizację w Life360 bez wiedzy rodziców.
  • Stwórz wirtualną lokalizację i zmień lokalizację GPS iPhone'a na inne miejsce.
  • Wyznacz trasę w trybie One-stop, Multi-stop lub Joystick.
  • Przenieś trasę dla lokalizacji GPS swojego iPhone'a, aby grać w gry i korzystać z aplikacji.
Krok 1:
Bezpłatne pobieranie, instalowanie i uruchamianie tego zmieniacza lokalizacji iPhone'a na komputerze. Umożliwia zmianę lokalizacji iPhone'a na komputerze z systemem Windows lub Mac. Powinieneś zainstalować odpowiednią wersję w oparciu o swój system.
Krok 2:
Podłącz iPhone'a do komputera. Na swoim komputerze możesz kliknąć na Start przycisk, aby przejść dalej. Następnie wróć do urządzenia z systemem iOS i dotknij Zaufaj / Zezwól, aby nawiązać połączenie między iPhonem a komputerem.
Kliknij przycisk Start
Krok 3:
Po pomyślnym połączeniu możesz zobaczyć Zmień lokalizację funkcja i 3 tryby. Tutaj możesz użyć Zmień lokalizację wyłączyć swoją lokalizację Life360 bez wiedzy rodziców.
Wybierz opcję Modyfikuj lokalizację
Krok 4:
To oprogramowanie zmieniające lokalizację pokaże Twoją lokalizację na mapie za pomocą niebieskiej kropki. Tutaj możesz przeciągać, powiększać i pomniejszać mapę, aby zobaczyć dokładną lokalizację.
Interfejs mapy
Krok 5:
Aby ustawić wirtualną lokalizację i zmienić swoją lokalizację na odpowiednie miejsce, możesz bezpośrednio wprowadzić lub wyszukać adres docelowy na pasku. Gdy go znajdziesz, możesz kliknąć Potwierdź modyfikację przycisk. Możesz także przeciągnąć miejsce docelowe na mapę, a następnie kliknąć Przenieś do aby potwierdzić operację.
Kliknij Potwierdź modyfikację

Dzięki AnyCoord możesz z łatwością sfałszować swoją aktualną lokalizację i zmienić ją na właściwy adres, którego potrzebujesz. Robiąc to, faktycznie wyłączasz Life360 bez wiedzy innych.

Część 4. Często zadawane pytania dotyczące wyłączania lokalizacji Life360

Pytanie 1. Jak wyłączyć dokładną lokalizację na iPhonie?

Jeśli chcesz wyłączyć funkcję Dokładnej lokalizacji na swoim iPhonie i uniemożliwić Life360 uzyskiwanie dokładnego adresu lokalizacji, możesz przejść do aplikacji Ustawienia, wybrać Prywatność, a następnie wybrać Usługi lokalizacyjne. Przewiń w dół, aby znaleźć aplikację Life360 z listy i dotknij jej. Następnie możesz wyłączyć opcję Dokładna lokalizacja. Podczas tego kroku możesz również wybrać Nigdy, aby zatrzymać Life360 przy użyciu swojej lokalizacji.

Pytanie 2. Jak przestać udostępniać swoją lokalizację w Life360?

Otwórz aplikację Life360 i dotknij Ustawienia w prawym dolnym rogu. Wybierz krąg, któremu chcesz przestać udostępniać swoją lokalizację, z aplikacji Circle Switcher. Teraz możesz dotknąć Udostępnianie lokalizacji, a następnie je wyłączyć. W takim przypadku Twoja aktualna lokalizacja nie będzie wyświetlana na mapie. Zamiast tego Twoja lokalizacja jest wyświetlana jako Wstrzymane udostępnianie lokalizacji.

Pytanie 3. Czy mogę śledzić kogoś w Life360 bez jego wiedzy?

Nie. Prywatność jest bardzo ważna przy projektowaniu aplikacji, zwłaszcza w przypadku aplikacji opartych na lokalizacji. Life360 potrzebuje pozwolenia na śledzenie kogoś przed jego uruchomieniem. Nie możesz śledzić kogoś w Life360 bez pozwolenia. W ten sam sposób nie możesz być śledzony, jeśli nie pozwolisz na to.

Wnioski

Ten post głównie dotyczył jak wyłączyć swoją lokalizację w Life360. Możesz uzyskać 3 skuteczne sposoby na zatrzymanie śledzenia lokalizacji z Life360. Jeśli chcesz wyłączyć Life360 bez wiedzy innych, możesz sfałszować swoją lokalizację, korzystając z zalecanego zmieniacz lokalizacji.

Co sądzisz o tym poście?

Doskonały

Ocena: 4.6 / 5 (na podstawie głosów 366)Śledź nas na

Ikona DisqusZostaw swój komentarz i dołącz do naszej dyskusji
DowolnyKoord pudełko

Aiseesoft AnyCoord może z łatwością pomóc Ci ukryć, sfałszować lub zmienić lokalizację GPS na dowolne inne miejsce. W razie potrzeby możesz nawet zaplanować trasę przejazdu.

Powrót do góry