2 najlepsze metody na łatwą synchronizację zdjęć z iPhone'a

Września 02, 2019Nicole Jones

Większość użytkowników iPhone'ów ma zwyczaj synchronizowania swojego iPhone'a z komputerami. Może jesteś jednym z nich. Ale kiedy zmienisz komputer na nowy lub stracisz stary, możesz napotkać tak wiele problemów, gdy chcesz zsynchronizować iPhone'a z nowym komputerem. Największym problemem jest to, że po podłączeniu iPhone'a do innego nowego urządzenia spowoduje to usunięcie wszystkich danych zapisanych na iPhonie, ponieważ iTunes na nowym komputerze jest pusty i nic tam nie ma. W takiej sytuacji musisz najpierw zsynchronizować iPhone'a z iTunes. Jeśli nie wiesz, jak zsynchronizować iPhone'a z iTunes lub jak zsynchronizować zdjęcia z iPhone'a, możesz przeczytać ten artykuł, w którym wymieniliśmy 2 sposoby rozwiązania tego problemu.

Odsynchronizuj zdjęcia z iPhone'a

Odsynchronizuj zdjęcia z iPhone'a

Część 1: Jak zsynchronizować zdjęcia z iPhone'a z oryginalnym komputerem i zsynchronizować je z nowym

Niektórzy użytkownicy chcą wiedzieć, jak zsynchronizować zdjęcia z iPhone'a z oryginalnym komputerem i zsynchronizować je z nowym, tutaj zalecamy najlepsze oprogramowanie do przesyłania. Aiseesoft FoneTrans - iOS Transfer to najlepszy sposób synchronizacji danych iPhone'a z nowym komputerem. Dzięki temu oprogramowaniu nie musisz już polegać na iTunes do przesyłania zdjęć, muzyki, kontaktów lub innych plików z iPhone'a lub innych urządzeń iOS na komputer. A kiedy zmienisz iPhone'a lub komputer, nie będziesz się martwić, jak przenieść wszystkie dane i pliki na nowy. Możesz również traktować to oprogramowanie jako menedżera, który może pomóc w zarządzaniu urządzeniem z systemem iOS.

Jeśli chcesz korzystać z tego oprogramowania, możesz go bezpłatnie pobrać, a następnie postępuj zgodnie z następnymi instrukcjami usuwania synchronizacji zdjęć z iPhone'a.

Krok 1.
Pobierz FoneTrans iOS Transfer

Przede wszystkim musisz pobrać FoneTrans iOS Transfer ze strony internetowej Aiseesoft. Możesz bezpłatnie pobrać to oprogramowanie, aby wypróbować. Następnie zainstaluj to oprogramowanie na swoim komputerze, postępując zgodnie ze wskazówkami, które ci to daje.

Krok 2.
Podłącz iPhone'a do komputera

Po zainstalowaniu tego oprogramowania możesz uruchomić go na swoim komputerze. W tym momencie musisz podłączyć iPhone'a do komputera kablem USB. Kiedy Twój iPhone zostanie wykryty przez Aiseesoft FoneTrans iOS Transfer, w interfejsie możesz zobaczyć jego nazwę i podstawowe informacje.

Połącz
Krok 3.
Wybierz Zdjęcia z listy

Tutaj możesz zobaczyć listę po lewej stronie interfejsu. Na tej liście kliknij „Zdjęcia” i wybierz, który chcesz zsynchronizować. Poczekaj kilka sekund, a wszystkie zdjęcia zostaną Ci pokazane. Jeśli chcesz zsynchronizować inne pliki, takie jak multimedia lub kontakty, możesz również wybrać je po lewej stronie głównego interfejsu.

Zdjęcie
Krok 4.
Wybierz zdjęcia, które chcesz zsynchronizować

Teraz musisz wybrać zdjęcia, które chcesz zsynchronizować z iPhone'em. Po zakończeniu zaznaczania kliknij przycisk „Eksportuj do” i wybierz opcję Eksportuj do biblioteki iTunes, aby skopiować te zdjęcia do iTunes, ale nie zsynchronizuj iPhone'a z komputerem. Musisz także wybrać folder docelowy i folder docelowy, w którym plik zostanie wyeksportowany.

eksport
Krok 5.
Odsynchronizuj zdjęcia z iPhone'a

Poczekaj chwilę, wszystkie wybrane zdjęcia zostaną wyeksportowane na komputer. I kończysz proces synchronizacji zdjęć z iPhone'a. Możesz przeglądać te zdjęcia w folderze, który właśnie wybrałeś.

Część 2: Jak ręcznie zsynchronizować iPhone'a z iTunes

Przenoszenie danych ze starego komputera na nowy jest również możliwe za pomocą iTunes. I większość ludzi wybiera iTunes do synchronizacji danych. Oprócz najlepszego oprogramowania, które Ci zalecamy, możesz również ręcznie zakończyć proces synchronizacji zdjęć z iPhone'a za pomocą iTunes. Ogólnie rzecz biorąc, ręczne zarządzanie zawartością jest domyślnym zachowaniem iTunes. oznacza to, że jeśli nie zmienisz ustawień, iPhone nie zsynchronizuje żadnych danych z komputerem za pomocą iTunes. Jeśli iTunes automatycznie synchronizuje dane zamiast ręcznie zarządzać zawartością, możesz wykonać kolejne kroki, aby dowiedzieć się, jak ręcznie zsynchronizować iPhone'a z iTunes.

Krok 1.
Na początek musisz uruchomić iTunes na swoim komputerze. Upewnij się, że korzystasz z najnowszej wersji iTunes, zanim zrobisz cokolwiek innego.
Krok 2.
Podłącz iPhone'a do komputera kablem USB. W tym miejscu należy pamiętać, aby nie synchronizować iPhone'a z iTunes, wystarczy podłączyć go do komputera.
Krok 3.
Po wykryciu twojego iPhone'a przez iTunes możesz zobaczyć jego nazwę na pasku menu iTunes. Kliknij nazwę swojego iPhone'a lub ikonę iPhone'a.
Ikona
Krok 4.
W tym momencie musisz kliknąć kartę Podsumowanie. W tym, co pokazuje, zaznacz pole obok opcji Ręcznie zarządzaj muzyką i wideo.
Krok 5.
Po sprawdzeniu kliknij przycisk „Apple”, aby zapisać tę zmianę i zastosować ją. Teraz możesz przesyłać dane iPhone'a do iTunes bez ich utraty.
Użyj kodu

Wnioski

Jeśli chcesz zmienić komputer i używać innego komputera do zarządzania iPhonem, musisz najpierw zsynchronizować iPhone'a z bieżącym komputerem. W tym artykule uczymy, jak ręcznie zsynchronizować iPhone'a z iTunes, a także jak zsynchronizować zdjęcia z iPhone'a za pomocą najlepszego oprogramowania, które zdecydowanie zalecamy. Gdy znajdziesz się w podobnej sytuacji, możesz postępować zgodnie z tym artykułem, aby zsynchronizować urządzenie, a następnie zsynchronizować dane z nowym. Mam nadzieję, że zdobędziesz to, czego potrzebujesz w tym artykule.

Co sądzisz o tym poście?

Doskonały

Ocena: 4.9 / 5 (na podstawie głosów 100)Śledź nas na

Ikona DisqusZostaw swój komentarz i dołącz do naszej dyskusji

Zarządzaj i twórz kopie zapasowe zdjęć iPhone'a

Wyślij duże pliki zdjęć iPhone'a Odsynchronizuj zdjęcia z iPhone'a Prześlij zdjęcia z iPhone'a na Dysk Google Usuń zduplikowane zdjęcia z iPhone'a Zdjęcia iCloud na Androida Usuń albumy z iPhone'a
Przeniesienie na iOS pudełko

Najlepsze oprogramowanie iOS Transfer do zarządzania i przesyłania plików iOS z iPhone'a / iPada / iPoda na komputer lub odwrotnie bez uruchamiania iTunes.

Powrót do góry