Logo do czyszczenia iPhone'aiPhone Cleaner

Jak korzystać z iPhone Cleaner

iPhone Cleaner pozwala dokładnie wyczyścić iPhone'a. Możesz zwolnić miejsce na dysku, usuwając niepotrzebne pliki, usuwając aplikacje, usuwając duże pliki i czyszcząc obrazy. Możesz także usunąć wszystkie dane jednym kliknięciem. Na tej stronie dowiesz się, jak używać tego narzędzia do czyszczenia iPhone'a do czyszczenia iPhone'a.

FREE DOWNLOADFREE DOWNLOAD
Kup teraz20% ZNIŻKI Kup teraz20% ZNIŻKI

Część 1. Zobacz iPhone Storage

Krok 1. Bezpłatne pobieranie, instalowanie i uruchamianie Aiseesoft iPhone Cleaner na komputerze. Zarejestruj się, podając swój adres e-mail i otrzymany od nas kod rejestracyjny.

iPhone Cleaner

Krok 2. Podłącz urządzenie iOS do komputera za pomocą kabla USB. Na ekranie telefonu pojawi się powiadomienie i możesz dotknąć Zaufaj ufać komputerowi. Następnie wprowadź hasło urządzenia, aby zaufać komputerowi.

Podłącz iPhone'a

iPhone Cleaner wymaga najnowszej wersji iTunes zainstalowanej na komputerze. Możesz zainstalować iTunes z oficjalnej strony Apple.

Krok 3. Następnie możesz wyświetlić pamięć iPhone'a, w tym używane miejsce, dostępne miejsce, pojemność. Możesz kliknąć Więcej informacji aby uzyskać więcej informacji o iPhonie i skopiować je do schowka.

szybko Czyść

Krok 4. Kliknij szybkie skanowanie przycisk, a program przeskanuje miejsce do czyszczenia. Tutaj możesz zobaczyć przechowywanie niepotrzebnych plików, aplikacji, dużych plików i zdjęć, które zajmują Twój iPhone.

Zwolnij miejsce

Część 2. Oczyść iPhone'a

1. Usuń niepotrzebne pliki

Krok 1. Znajdź Usuń niepotrzebne pliki opcję i kliknij wymazać przycisk, aby wyświetlić niepotrzebne pliki na telefonie iPhone. Możesz także kliknąć strzałkę w dół obok Zwolnij miejsce w lewym panelu i wybierz Usuń niepotrzebne pliki możliwość rozpoczęcia skanowania niepotrzebnych plików.

Skanuj niepotrzebne pliki

Krok 2. Sprawdź zeskanowane niepotrzebne pliki, takie jak pamięć podręczna zdjęć, pamięć podręczna iTunes, śmieciowe BPM, inne śmieci lub pliki dziennika awarii. Następnie kliknij wymazać przycisk, aby wyczyścić wybrane niepotrzebne pliki na telefonie iPhone.

Usuń niepotrzebne pliki

2. Usuń aplikacje

Krok 1. Znajdź Usuń aplikacje opcję i kliknij wymazać przycisk, aby wyświetlić aplikacje na swoim iPhonie. Możesz także kliknąć strzałkę w dół obok Zwolnij miejsce w lewym panelu i wybierz Usuń aplikacje możliwość rozpoczęcia skanowania aplikacji na Twoim iPhonie.

Wyświetl aplikacje

Krok 2. Przewiń, aby wyświetlić wszystkie aplikacje zainstalowane na Twoim iPhonie. Znajdź nieużywane aplikacje, które chcesz odinstalować, i kliknij Odinstaluj przycisk. Następnie pojawi się monit. Możesz kliknąć Potwierdzać przycisk, aby odinstalować wybraną aplikację.

Odinstaluj aplikacje

3. Usuń duże pliki

Krok 1. Znajdź Usuń duże pliki opcję i kliknij wymazać przycisk, aby wyświetlić duże pliki w telefonie iPhone. Możesz także kliknąć strzałkę w dół obok Zwolnij miejsce w lewym panelu i wybierz Usuń duże pliki możliwość rozpoczęcia skanowania niepotrzebnych plików.

Wyświetl duże pliki

Krok 2. Możesz przeglądać wszystkie duże pliki za pomocą typów plików, takich jak MP4, MP3, JPG, PNG, MOV, HEIC lub więcej. Znajdź duże pliki, które chcesz wyczyścić, kliknij wymazać przycisk, aby usunąć duże pliki z telefonu iPhone. Następnie pojawi się monit. Możesz kliknąć Potwierdzać przycisk, aby wyczyścić duże pliki.

Usuń duże pliki

Jeśli chcesz wykonać kopię zapasową dużego pliku, możesz zaznaczyć Kopia zapasowa przed skasowaniem i wybierz lokalizację pliku, w której chcesz zapisać duży plik.

4. Oczyść zdjęcia

Krok 1. Znajdź Oczyść zdjęcia opcję i kliknij wymazać przycisk, aby zeskanować niepotrzebne pliki na telefonie iPhone. Możesz także kliknąć strzałkę w dół obok Zwolnij miejsce w lewym panelu i wybierz Wyczyść Opcja Zdjęcia, aby skorzystać z tej funkcji. Ta funkcja zapewnia dwie opcje dobrego zarządzania zdjęciami, na przykład Kopia zapasowa i kompresja oraz eksport i usuwanie.

Zarządzaj zdjęciami

Krok 2. Jeśli chcesz zwolnić miejsce bez usuwania zdjęć, możesz kliknąć Kopia zapasowa i kompresja przycisk, aby skompresować zdjęcia. Wybierz zdjęcia i kliknij Kompresować aby skompresować zdjęcia.

Tick eksport możliwość wybrania lokalizacji pliku i wyeksportowania zdjęć do komputera.

Kompresuj zdjęcia

Krok 3. Jeśli chcesz usunąć zdjęcia, możesz kliknąć Eksportuj i usuń aby utworzyć kopię zapasową lub usunąć zdjęcia. Możesz wybrać datę z rozwijanego przycisku po prawej stronie i znaleźć zdjęcia na osi czasu. Następnie pojawi się monit. Możesz kliknąć Potwierdzać przycisk, aby usunąć duże zdjęcia.

Usuń zdjęcia

Część 3. Wymaż wszystkie dane jednym kliknięciem

Krok 1. Kliknij Usunąć wszystkie dane po lewej stronie. Ten program zapewnia trzy poziomy bezpieczeństwa, w tym poziom niski, średni i wysoki. Wybierz jeden poziom wymazywania i kliknij Start przycisk, aby usunąć dane iPhone'a.

Wymaż poziom

Krok 2. Wchodzę 0000 aby potwierdzić usunięcie. Musisz się upewnić, że żadna aplikacja nie działa ani nie aktualizuje się. Aby uniknąć utraty danych, możesz z wyprzedzeniem wykonać kopię zapasową wszystkich ważnych danych. Następnie kliknij wymazać przycisk, aby usunąć wszystkie dane z iPhone'a.

Usunąć wszystkie dane

Uwaga: funkcja Wymaż wszystkie dane nie spowoduje usunięcia danych w aplikacji Pliki, wszystkich haseł w Ustawieniach, hasła Wi-Fi, hasła urządzenia, poczty głosowej itp.

Część 4. Usuń prywatne dane

Aiseesoft iPhone Cleaner może usunąć prywatne dane, aby uzyskać więcej miejsca na urządzenia z systemem iOS.

Krok 1. Po podłączeniu iPhone'a do tego komputera wybierz Usuń prywatne dane z lewego okienka i pozostają dla Ciebie 2 opcje, Kasowanie niestandardowe, Wymaż jednym kliknięciem.

Usuń prywatne dane

Krok 2. Kliknij Kasowanie niestandardowe, to oprogramowanie rozpocznie skanowanie urządzenia z systemem iOS.

Po zakończeniu skanowania możesz zobaczyć wszystkie prywatne dane na urządzeniu z systemem iOS. Zaznacz pole wyboru pozycji i kliknij wymazać zacząć je wycierać.

Niestandardowe usuwanie prywatnych danych

Krok 3. Podczas klikania Wymaż jednym kliknięciem, a to oprogramowanie automatycznie zeskanuje i usunie prywatne dane.

Wymaż jednym kliknięciem