Jak wylogować się z iCloud przy użyciu hasła lub bez w iOS 12/13/14

Września 24, 2019Nicole Jones

Istnieje wiele podobnych pytań, takich jak „Jeśli wyloguję się z usługi iCloud na iPhonie, czy wszystko stracę?”. Czy twój dom będzie pusty, kiedy będziesz podróżować? Cóż, odpowiedź brzmi: nie. Wylogowanie z konta iCloud oznacza, że ​​chcesz tylko chwilowo pożegnać się z iCloud. Pewnego dnia ponownie zalogujesz się do iCloud, możesz uzyskać dostęp do wszystkich danych iCloud w oryginalnym miejscu.

Wyloguj się z iCloud z hasłem lub bez

Co się stanie, jeśli wylogujesz się z usługi iCloud? W tym czasie nie można korzystać z iCloud Mail i iCloud Drive, ponieważ właśnie wyrejestrowałeś iPhone'a z iCloud. Funkcja synchronizacji iCloud będzie nieaktywna. Masz wybór, aby usunąć lub zachować dane na urządzeniu z systemem iOS. Dzięki temu wszystkie Twoje zdjęcia, filmy, notatki, kontakty i inne powiązane pliki będą bezpieczne.

Część 1: Jak wylogować się z iCloud bez utraty niczego

Nie stracisz poprzednich danych osobowych, gdy wylogujesz się z iCloud na iPhonie. Inni nie mogą korzystać z twojego konta iCloud i uzyskiwać dostępu do twoich danych iCloud.

Krok 1.
Włącz iPhone'a. Otwórz aplikację Ustawienia.
Krok 2.
Stuknij swoje imię w górnej części ekranu.
Krok 3.
Przewiń w dół i dotknij „Wyloguj się” na czerwono.
Krok 4.
Jeśli wcześniej aktywowałeś funkcję Znajdź mój iPhone, konieczne będzie podanie hasła Apple ID. Puknij „Wyłącz”, aby wyłączyć tę funkcję.
Krok 5.
W oknie dialogowym „Zachowaj kopię danych na tym telefonie iPhone” możesz zdecydować, czy zachować kontakty, kalendarze, przypomnienia i Safari.
Krok 6.
Wybierz „Wyloguj się” i potwierdź, aby wylogować się z iCloud w iOS 12/13/14.
wylogować się

Uwaga: Jeśli chcesz wylogować się z iCloud na Macu, musisz kliknąć „Menu Apple”> „Preferencje systemowe”> „iCloud”> „Wyloguj się”> „Zachowaj kopię” / „Zachowaj na tym Macu”. Ciągle możesz dostęp do zdjęć w iCloud, a także filmy, kontakty i wiele innych.

Część 2: Jak wylogować się z iCloud bez znajomości hasła Apple ID

Co jeśli zapomniałeś hasła do Apple ID? Czy można wylogować się z usługi iCloud bez hasła? Możesz wykonać poniższe czynności, aby usuń konto iCloud z iPhone'a i iPada bez hasła.

Krok 1.
Otwórz aplikację Ustawienia na iPhonie. Znajdź i wybierz „iCloud” z listy.
Krok 2.
Wpisz losowo hasło w „Informacje o koncie iCloud”. Stuknij „Gotowe”, aby przejść dalej.
Krok 3.
Zdecydowanie iCloud powie ci, że wpisałeś niepoprawną nazwę użytkownika lub hasło iCloud. Stuknij „OK”, a następnie „Anuluj”, aby otworzyć stronę iCloud.
Krok 4.
Wybierz ponownie swoje konto iCloud. Usuń opis, a następnie dotknij „Gotowe”.
Krok 5.
Teraz będziesz na stronie iCloud bez wymaganego hasła. Stuknij „Usuń” na dole. Później dotknij „Usuń” ponownie, aby wylogować się z konta iCloud bez hasła.
Bez hasła

Część 3: Trwale usuń wszystkie pliki i ustawienia iCloud na iPhonie po wylogowaniu się z iCloud

Jeśli chcesz trwale i dokładnie usunąć całą zawartość i ustawienia iPhone'a, możesz uruchomić FoneEraser do czyszczenia wszystkiego na iPhonie i iPadzie. Dostępne są trzy poziomy usuwania danych. Nawet jeśli odsprzedajesz swój stary iPhone lub iPad na eBayu lub w innym miejscu, możesz także chronić swoją prywatność bez możliwości odzyskania. Jednym słowem Eraser iPhone'a to bezpośrednie, ale najlepsze narzędzie, którego możesz użyć po wylogowaniu się z iCloud na iPadzie i iPhonie bez hasła Apple ID.

FoneEraser

Pliki do ściągnięcia

Aiseesoft FoneEraser

  • Trwale usuwaj kontakty, wiadomości, zdjęcia, filmy, muzykę, notatki, historię Safari i inne pliki z dowolnego urządzenia z systemem iOS.
  • Usuń dane iOS z niskim, średnim i wysokim poziomem, aby nadpisać dane w różnym czasie.
  • Usuń wszystkie pliki i ustawienia z więcej niż jednego iDevice jednocześnie.
  • Obsługuje wszystkie urządzenia iPhone, iPad i iPod z systemem iOS 12, iOS 13, iOS 14 i więcej.

Wnioski

Po wylogowaniu z iCloud wylogujesz się również ze wszystkich usług związanych z iCloud, takich jak App Store, Find My Friends, Game Center, kopia zapasowa iCloud, dysk iCloud i inne. Oczywiście możesz wykonać kopię ważnych plików przed wylogowaniem się z konta iCloud z hasłem lub bez. Jeśli nie chcesz już korzystać z iCloud na tym iPhonie lub iPadzie, możesz użyć FoneEraser, aby usunąć wszystkie pobrane pliki, ustawienia osobiste i pamięci podręczne. Usuniętych plików nie można odzyskać.

Co sądzisz o tym poście?

Doskonały

Ocena: 4.8 / 5 (na podstawie głosów 103)Śledź nas na

Ikona DisqusZostaw swój komentarz i dołącz do naszej dyskusji

Wskazówki iOS

[Downgrade iOS] Jak obniżyć wersję z iOS 13/14 Aktualizacja do iOS 13/14 Jak wymusić zamknięcie iPhone'a (nawet iPhone 11 Pro) iOS się nie wyświetla Napraw nie można się skontaktować z serwerem aktualizacji oprogramowania iPhone Wyloguj się z iCloud Pobierz wersję beta iOS 13/14 na iPhone'a
FoneEraser pudełko

Najpotężniejsze narzędzie w historii, pozwalające użytkownikom na trwałe i dokładne usunięcie całej zawartości iPhone'a, takiej jak kontakty, wiadomości, zdjęcia, filmy, notatki itp. Oraz ustawienia.

Powrót do góry